Zapp4 logo  aanbod seizoen '17/'18        

NIRVANA DOOR ZAPP4

Presentatietour CD-album

Zapp4 is een begrip tot ver over de landsgrenzen. Het eigengereide strijkkwartet ontroert en laat menigeen in extase achter met zijn verrassende programma’s. Zijn laatste, zeer succesvolle CD We Suck Young Blood met bewerkingen van songs van Radiohead, resulteerde in een optreden voor de koning en koningin tijdens het Koningsdagconcert 2015 (vanaf 28.20 min. speelt Zapp4).

Als Nevermind, het tweede album van grungeband Nirvana, in 1991 verschijnt, draaien de mannen van Zapp4 de CD grijs. Hits als Smells Like Teen Spirit, Come AsYou Are en Lithium zijn gezamenlijk DNA geworden van de strijkers. In Nirvana door Zapp4 speelt het kwartet bewerkingen van deze stukken én van meer obscuur Nirvana-materiaal. 
Waar Zapp4 bij Radiohead vooral de poëtische en lyrische kant van die muziek benadrukt, staan bij de bewerkingen van de nummers van Nirvana vooral de met distortion doordrenkte sound en het dynamische groepsgeluid centraal. Kijk naar In Bloom en de trailer.

Met de stevige rockgeluiden van Nirvana als basis, grooven en punken de heren van Zapp4 als vanouds. In dit concert hoort u Zapp4 in zijn meest oorspronkelijke vorm: twee violen, een altviool en een cello. Telefoon uit, oortjes open en laat u meevoeren door het meest recente repertoire.

Luister hier naar een preview van onze nieuwste CD:
All Apologies
Lithium

Voor meer informatie en speellijst: www.zapp4.com

Nirvana door Zapp4 wordt voor de theaters aangeboden door:
Kik Producties
boekingen@kikproductions.nl
www.kikproductions.nl

ZAPP4 & JAN BANG

Magische samenwerking met Noorse live sampling-tovenaar

De samenwerking tussen Zapp4 en Jan Bang is magisch te noemen.
Als de vijf heren het podium opklimmen en gaan zitten begint er een reis waarbij niemand weet hoe die gaat zijn. Grenzen tussen de akoestische instrumenten en elektronica versmelten tot een nieuw universum waarin Zapp en Bang een verhaal vertellen dat van A tot Z blijft boeien.

Fiona Talkington (o.a. BBC radio 3): 'They make a beguiling quintet with hints of Janacek, Bartok and Richard Strauss whipping up a frenzied standing ovation from the audience.'

Henning Bolte op de website van All About Jazz: 'Zapp and Bang maintained the gripping high tension over the whole, the complete stretch with lots of impressive shiftings and swelling overflows, a highly dynamic, increasingly intense piece of work that, in the end, triggered a standing ovation and made a real mark.’ 

Jan Bang


ZAPP4
Jasper le Clercq viool
Jeffrey Bruinsma viool
Oene van Geel altviool
Emile Visser cello

www.zapp4.com


BOEKINGEN
Jasper le Clercq
06-27034356
jasper@jasperleclercq.nl